top of page

OptimumMetoden&Träning  

Metoden handlar om att med speciella övningar och olika behandlingstekniker återskapa en naturlig, balanserad kropp och åtgärda grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och en nedsatt prestations-förmåga.

Du får ett verktyg för att återfå full funktion och hålla dig besvärsfri på egen hand.

När den posturala kedjan är stärkt och i balans kommer de muskler som har kompenserat att slappna av. Spänningar släpper och de behandlingar och övningar du får kommer att ha bättre och långvarigare effekt vilket gör dig  rörligare och mer avslappnad.

Postural träning utförs ofta med egen kroppsvikt eller med enkla redskap och skräddarsys för varje enskild individ.

KOMPLEMENT TILL BEHANDLING ELLER SOM ENSKILD METOD.

För snabba resultat och bestående effekter! Genomgående kroppsanalys och specialdesignade övningar för dina behov och obalanser. Passar dig som:

  • Ofta får återkommande smärta

  • Inte alltid får långvarig effekt på andra behandlingar –

  • Har smärta som flyttar runt i kroppen

  • Känner stramhet och spändhet när du sitter, står eller går.

  • Ofta känner trötthet mellan skulderblad, ländrygg eller nacke/axlar

  • Vill förbättra din hållning.

VAD ÄR OPTIMUMTRÄNING?

Optimumträning är ett suveränt komplement till manuella behandlingar såsom massage, kiropraktik, osteopati, sjukgymnastik mm eller som enskild behandlingsform i sig.

Metoden har funnits i Sverige sedan 2008 och utvecklats av sjukgymnast Marcus Greus i Borås via Postural Therapy i USA där Marcus arbetat som lärare. 

Metoden har från och med 2016 funnits tillgänglig för alla terapeuter som är intresserade av att lära sig om Optimummetoden.

Studier har gjorts på människor i natursamhällen som visar att de i princip inte lider av kronisk smärta. De har en stark, rörlig kropp och en naturligt bra hållning, vilket leder till att de kan fördela den belastning som kroppen utsätts för i olika situationer på rätt sätt. 

På så vis får de inga snedbelastningar som i sin tur leder till smärta. 

Förutom fel rörelsemönster kan smärta bero på felaktig arbetsställning, skada, operation, monoton belastning, stress, inflammation eller för lite rörelse etc. 

Detta leder till att många har stora problem med överbelastningar, värk i huvud, käkar, nacke, axlar, armar, rygg, höfter, knän och fötter.

Med Otimumträning tar vi reda på vad just du har för grundläggande obalanser i rörelse och kropp och rättar till detta med exakta övningar och träningsprogram. 
Optimumträning ger snabba resultat och kan utföras av alla.

Du har kanske fått behandling runt dina smärtområden som lindrat tillfälligt, men inte gett bestående effekt. 

Du har kanske till och med fått höra att kronisk smärta är något man får leva med och att det inte går att åtgärda – det behöver inte vara sant.

bottom of page